Over mij

Hartelijk welkom op mijn website. Mijn naam is Jelle Zijlstra. Ik ben geboren in Voorburg in 1956.

Na jarenlang enthousiast hobby fotograaf te zijn geweest heb ik mij verder bekwaamd in de fotografie door het voltooien van de fotovakopleiding aan de fotovakschool in Apeldoorn. Ik houd mij vooral bezig met portret, model en locatiefotografie, maar af en toe ook met landschap en productfotografie.

Met mijn foto’s probeer ik een bepaalde sfeer over te brengen en gevoelens op te roepen. Lichtval, kleur, scherptediepte en compositie spelen daarbij een belangrijke rol.

Ik fotografeer met de Nikon D850 en de Fuji X-T2. Daarop gebruik ik diverse lichtsterke Nikon en Fuji objectieven met brandpunten die variëren van 14 – 400 mm in combinatie met filters van B+W. Flitsen op locatie doe ik met Nikon en Nissin reportageflitsers. Voor studiowerk en veeleisender locatiefotografie maak ik gebruik van Elinchrom ELB en Quadra flitsers, Elinchrom en Lastolite softboxen en Westcott flitsparaplu’s.

 

Veel plezier bij het bekijken van mijn portfolio en schroom niet om contact op te nemen als u vragen heeft of wilt reageren op mijn werk.